top of page
  • Writer's pictureIlkka

Mitä remontti maksaa?

Viime aikoina materiaalien hintojen nousu ei varmasti ole jäänyt keneltäkään täysin huomaamatta. Työ on silti edelleen usein remonttilaskun kallein osa. Kaikkein kallein on kuitenkin remontti, jota ei ole tehty ajoissa.


Laskun loppusumman muodostumisessa korostuu urakoitsijan taito ennakoida, suunnitella ja toteuttaa remontti. Monesti hetkeksi istahtaminen ja ajatteleminen säästää aikaa ja vaivaa loppuvaiheessa, mutta jatkuva mietiskely pitkin projektia tietää työn tilaajalle rahan menoa ilman vastinetta. Työmaalla tulisi aina olla ainakin yksi tarpeeksi kokenut tekijä, jolle työn kuviot eivät ole mitään rakettitiedettä.


Suuret muutokset suunnitelmissa maksavat aina, siksi ainakin toteutuksen pääpiirteet olisi hyvä olla mietitty mahdollisimman pitkälle. Suunnittelemiseen on saatavilla apua ja siitä kannattaa maksaa. Rakennusvalvontaa edellyttävissä kohteissa se on jopa vaatimus.

Järkevä urakoitsija osaa valita materiaalit ja toteutuksen taloudellisesti kantavalta kantilta. Oikeaan paikkaan valittu kalliimpi materiaali tai komponentti saattaa säästää työtunteja ja lisää käyttöikää. Ammattitaitoinen kirvesmies tuntee vaihtoehtoiset toteutustavat.


Pintamateriaalien valinnalla asiakas ilmentää omaa persoonallisuuttaan ja makuaan. Lattialle, kattoon ja seinille löytyy valinnan varaa ja hintahaarukkaa lähes loputtomalla skaalalla. Sisustuskirvesmiehellä on silloin tarjota tarvittavat tiedot eri vaihtoehdoista ja taito kauniiseen ja viimeisteltyyn toteutukseen, mutta päätöksen materiaaleista tekee aina tilaaja.96 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page