top of page
  • Writer's pictureIlkka

Vahingon elementit: Vesi

Mistä on kiinteistön vahingot tehty? Mitkä ovat yleisimmät syyt vahingon aiheuttajat, mitä niille voi tehdä ja miten niiden syntymistä voi ennalta ehkäistä?


Ehdoton ykkönen vahingon aiheuttajien terävässä kärjessä on vesi.

Ihmiselle elintärkeä aine on myös monien mukavuuksien mahdollistaja pysyessään siellä missä kuuluukin.


Sadevedeltä suojautuminen on talon ulkokuoren tehtävä, jota ei kannata pitää itsestäänselvyytenä, vaan tarkastaa ulkovuori tarpeeksi usein ja vaihtaa tarvittaessa. Laho löytyy yleisimmin ikkunoiden alta, räystäiltä tai kattoleikkauksista. Riittämätön huleveden ohjaus ja salaojat sairastuttavat sokkelin.


Talon sisällä vesi kulkee vain lyhyen ajan putkien ulkopuolella tiloissa, jotka on rakennettu tarkkojen vaatimuksien mukaan kestämään sen käyttö.


Lämmitys- ja käyttövesi kulkevat putkimiehen tekemissä verkostoissa ja tärkeydestään huolimatta saattavat olla käyttäjälleen hyvinkin näkymättömät. Nykyaikaisilla menetelmillä pahan vahingon riski on jo perin pieni, mutta seinien ja lattioiden sisällä kulkevat putket ja viemärit hiljalleen vuotaen ovat talon omistajalle suuri peikko.


Märkätilojen uusiminen ei ole pelkkä mukavuus ja esteettinen syy. Ajallaan tehdyllä kylpyhuoneremontilla asunnon omistaja varmistaa, että asunnon suurimmalle kosteusrasitukselle joutuvat tilat ovat ajan mukaiset. Aikoinaan vanhaa kylpyhuonetta rakentaessa ei luultavasti ole voitu arvaillakaan kuinka paljon ihmisten suihkussa ja kylvyssä viettämä aika on tähän päivään mennessä kasvanut.
3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page