top of page
  • Writer's pictureIlkka

Remontin aloitus

Remontin tekijän valinta mietityttää. Netti ja lehtien palstat pursuavat kertomuksia epämukavista projekteista täysiin katastrofeihin. Vähääkään isompi remontti tai rakennusprojekti on aina taloudellisesti tuntuva, silti ei ole selkeää taetta mitä rahallasi saat.

Ns. pystymetsästä luotettavan tekijän etsiminen voi tuntua vaikealta urakalta, kun selvästi vertailtavaa tietoa ei ole saatavilla. Tuotepakkauksien kyljistä löytyy sisältö ja saman tuotteen hintoja voi helposti vertailla. Samankaltaisten tuotteiden hinnoista ja merkeistä voi päätellä tuotteen laadun. Rakentamisen ja remontoinnin osalta vertailu ei ole näin helppoa.


Remonttia tilatessasi saatat saada paketin, joka on kääritty kiiltävään paperiin ja höystetty kauniilla sanoilla. Pahimmassa tapauksessa se on myyty sinulle, vaikka et tiedä tarvitsetko sitä ja suuhun on jäänyt paha maku. Jälkeenpäin mieltäsi on saattanut jäädä vaivaamaan, onko kaikki tehty niin kuin pitää.


Negatiiviset kokemukset saavat ymmärrettävästi paljon huomiota osakseen. Paha ääni kuuluu pidemmälle kuin hyvä. Suuri osa kotitalouksien remonteista on kuitenkin tilaajalleen miellyttäviä kokemuksia ja tekijöinä useammin suoraselkäisiä ammattilaisia kuin keplottelevia ja epäluotettavia tekijöitä.


Oikeaan aikaan tehty ja oikein mitoitettu remontti, mihin osaan kiinteistöä se sijoittuukin, on aina taloa ja sen asukkaiden mukavuutta parantava tekijä. Jokaisella osalla taloasi on tekninen käyttöikä, jonka päätyttyä se pitäisi uusia. Uusimisen tarvetta voivat nopeuttaa ulkoiset vaikuttimet, aiemmat virheet tai muuttuneet vaatimukset.


Remontin kohde voi olla selkeä vanhan osan uusiminen, esimerkiksi ulkovuoren, katon, kylpyhuoneen tai vaikka maalaus, jossa jokin aikansa palvellut korvataan uudella ja ehjällä vastaavalla. Nimenomaan tämä ryhmä on tärkeä hoitaa ajallaan ja ensisijaisesti.

Silloin kun kohde ei ole mennyt vielä rikki, se on toiminut niin kuin sen pitääkin. Silloin se ei ole pääsyt aiheuttamaan vahinkoa muualle rakenteisiin. Liian pitkälle venytetty aloittaminen saattaa kostautua huomattavasti kalliimpana hintalappuna.


Joskus tilojen käyttötarkoitus muuttuu ja remontin tarkoituksena on tehdä tiloista itselleen toimivammat. Tällaisia remontteja ovat mm. huonejärjestyksen muutokset ja lisätilan rakentaminen vastaamaan nykyisiä tarpeita. Samaan kategoriaan kuuluvat myös tilojen pintaremontit, joissa tapetit, maalaus tai muu pintamateriaali vaihdetaan. Yllä mainittujen toimien vaikutus rakennuksen käyttöön ja siellä viihtymiseen on mittava. Tiloja saa ja kannattaa muokata, niin että niissä on mukava ja helppo toimia. Tämä vaikuttaa suoraan tilojen käyttäjän hyvinvointiin, oli sitten kyseessä koti, mökki tai toimitilat.39 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page